EKMEK KERVANI


Ben yaklaşık iki yıl önce evde ekmek yapmaya başladım. İlk denemelerim fırında oldu ama üstü biraz fazla kuruyordu ne yapabilirim diye düşündüm fakat bir çözüm bulamadım. Benim ekmek yapma becerim farklı bir boyutta gelişmişti, Elazığlılar bilir oralada sac ekmeği yapılır.Bende sac ekmeği, yufka vb. ekmek çeşitlerini bilirim ama arşivimde fırın ekmeği geniş yer tutumuyor. Ayrıca sac ekmeği çalışan biri için çok zaman alan bir ekmek malüm tek tek açmak sac'da beklemek(bende sac yoktu teflon tavada yapıyordum) vb. Neyse sonunda bu ocak ayında ben de bir ekmek makinası aldım. Bizim damak tadımıza uygun ve içinde olan her şeyi biliyorruz bu da cabası.......

Eeeee daha ne olsun diyorsunuz. birde yoğrulmadan yapılan bir ekmek tarifi vardı uzun zamandan beri denemek isteyip cesaret edemediğim bir tarifti. Amaaa sonunda denedim veeeee başardım:)
Harika bir duygu başarabilmek. Korktuğum kadar değilmiş aksine çok kolaymış lezzetide bambaşka herkese tavsiye ediyorum aklında
olan, denemekten korkanlar hadi bi gayret bakın harika olacak. Hele sıcacık ekmek kokusu evinize yayılınca inanın tok olsanız bile yersiniz. Bu zevki herkesin tatmasını isterim.

Ben tarifini vermeyeceğim. Yoğrulmayan ekmek diye aradığınızda pek çok yemek bloğunda karşınıza çıkacaktır. Hepsi hemen hemen birbirinin aynı ben adaşım fethiye' nin bloğundan
yogurtland' dan aldım. denemek isteyenlere duyurulur. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum...



  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes

0 yorum: